19 Ağustos 2008 Salı

Cep telefonu alırken dikkat edilecek hususlar:

Cep telefonu alırken dikkat edilecek hususlar:

Cep telefonu fiyatları telefonun kalitesini tam yansıtmayabilir. Yani en ucuz cep telefonu en kalitesiz olandır yada en pahalı cep telefonu en kaliteli olandır diyemeyiz.

Telefon fiyatları değişik etkenlere bağlıdır. Telefonun sağladığı özelliklerden (ses ve görüntü kaydı, müzik dinleme video izleme, bluetooth vb.) yapıldığı malzemeye, dayanıklılığından şıklığına ve markasına kadar bir çok etken cep telefonlarının fiyatlarının belirlenmesin de rol oynar.

Bir cep telefonunun markası buna bağlı olarak alacağınız teknik destek yedek parça sıkıntısının olmaması kısacası alışveriş sonrası alacağınız hizmet de çok önemlidir.

Cep telefonu kişiye göre değişen ihtiyaçları karşılayabilmelidir. Örneğin Kullanılabilirlik konusunda, gözlerinde problem olan insanların seçeceği cep telefonun ekran çözünürlüğü, tuş takımı üzerindeki ve ekrandaki yazıların daha büyük olması gerekir. Cep telefonunun boyutu ve ağırlığı yanınızda çanta taşıyıp taşımamanız ve cep telefonu ne şekilde taşıdığınıza göre seçilmelidir.

Cep telefonları sadece özelliklerine resimlerine, fotoğraflarına fiyatlarına veya maketlerine bakılarak seçilmemelidir. Aynı görünen özellikler, farklı telefonlarda farklı sonuçlar verebilir. bunun için telefon alırken, telefonu önceden denemek gerekir. Ayrıca şıklık açısından da düşündüğünüzde, gördüğünüz cep telefonu fotoğraflarını ile telefonu elinize aldığınızda oluşacak görüntü aynı olmayabilir. Reklam için hazırlanan fotoğraflar ve resimler elbetteki son teknolojiler kullanılarak uzman kişiler tarafından ışık ayarları yapılarak çekilmektedir.

Alacağım cep telefonu, çağın getirdiği cep telefonlarında olan tüm özelliklere sahip olsun, bunları layıkıyla yapsın hem de ucuz olsun derseniz, muhtemelen yanılgıya düşersiniz. Siz cep telefonu seçerken kendinizi düşünmelisiniz. (büyük ihtimalle sahip olacağınız ilk telefon olmadığı için bu konuda zaten tecrübelisiniz.) Alacağınız cep telefonundan ne bekliyorsunuz? Önceki telefonunuzun hangi özelliklerini daha çok kullandınız? Alacağınız cep telefonu sizin ilk telefonunuz olacaksa cep telefonundan beklentileriniz nelerdir? Bu soruları kendinize sorup telefonun özelliklerini önceden belirlemenizde ve bir video kameradan daha iyi kayıt yapan cep telefonu, fotoğraf makinesinden daha kaliteli resim çeken cep telefonu hayali kurmamakta fayda var.

Ayrıca ikinci el (2.el) cep telefonu alıyorsanız faturasını da almayı unutmayın!

Hiç yorum yok: